Wokad kyckling m nudlar
200 gram nudlar
1 gul lök
1 krm mald ingefära
400 gram wokgrönsaker (på burk)
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
½ tsk chilipulver (eller lite hackad chili)
Sweet chilisås och nötter
Salt och peppar
Gör så här:
1. Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök.
2. Strimla kycklingen
3. Fräs (lättstek) lök, vitlök, ingefära och wokgrönsaker på medelhög värme tills de fått lite färg.
4. Tillsätt kyckling och krydda med chilipulver, salt och peppar. Stek tills kycklingen är klar och smaka av med salt och övriga kryddor
5. Koka nudlar någon minut enligt förpackning.
6. Servera med sweet chilisås och ev nötter
Mustig kött/quornfärssoppa 4 pers
4 morötter
2 gula lökar
500 g färs
2 msk olja att steka i
1 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 förpackning krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 L vatten
1. Skala och dela morötterna. Skala och finhacka löken.
2. Fräs morötter, lök och färs i olja. Krydda med salt, vitpeppar, spiskummin, chilipulver och paprikapulver. Denna kryddblandning kan med fördel blandas ihop hemma innan utflykt så slipper man ha med sig så många olika kryddburkar ;).
3. Häll över tomatkross och vatten. Smula ner buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 min.
Servera gärna med en brödbit till.